21May

`Snovi se ostvaruju onima koji u njih vjeruju` i doista, Labin je dobio toliko željeni sportski centar

Srijeda 25.listopada bit će velikim slovima upisana u povijest labinskog sporta. Sportaši, ali i svi građani, dobili su toliko željenu sportsku dvoranu. Slobodno možemo reći da se čekanje isplatilo, jer se Labin može pohvaliti najsuvremenijom sportskim kompleksom u samom centru grada. U srijedu poslijepodne zakazanom svečanom otvorenju odazvali su se brojni sugrađani koji su željeli po prvi puta kročiti u novi hram sporta. Sam čin otvorenja dvorane  uveličali su brojni uzvanici, predstavnici lokalnih općina, javnog sektora, gospodarstvenici koji djeluju na području Labinštine, ali i sportaši.


DSC_0039[1]

Prigoda je to bila za projekciju videa `Život na parketu`, nastalog u produkciji Level52, a predstavlja bogatu sportsku povijest Labina kroz svjedočanstvo brojnih trenera i samih istaknutih igrača. Kako najbolje stvari nastaju spontano, tako je i ideja o snimanju ovog kratkog video uratka došla sasvim slučajno, pojasnio je Dalibor Zupičić, direktor tvrtke Labin 2000, koja je zadužena za upravljanje dvoranom. `Razgovarajući s ljudima o staroj dvorani te izgradnji nove, shvatio sam koliko je stara dvorana njima značila, koliko se tu stvari dogodilo, o čemu niti ja koji sam dvadeset godina igrao rukomet, ali ni ostali, nemaju saznanja. Željeli smo to svima otkriti kroz priče aktivnih aktera labinske sportske scene, pokazati dušu stare  i što nam znači nova dvorana`, poručio je Zupičić.

Zupičić

Dalibor Zupičić

`Snovi se ostvaruju onima koji u njih vjeruju, a mi smo prepoznali potrebu izgradnje sportskog centra i vjerovali u naš zajednički uspjeh. Zato danas ispravljamo godinama iskazivanu potrebu da imamo svoj hram sporta, po veličini i funkcionalnosti, dostojan našeg prekrasnog grada i brojnosti naših sportaša, rekreativaca i potreba učenika srednje škole. S današnjim danom, prije svega labinska mladost, dobiva svoj sportski centar`, poručio je labinski gradonačelnik Valter Glavičić.

Glavičić

Valter Glavičić

Kako je izgradnja sportskog centra značajna i za Istarsku županije, župan Valter Flego, prisustvovao je svečanom činu otvorenja. `Da nije bilo zajedništva, ne bi bilo ni napretka, pa tako ni ove dvorane. Ovdje će se dešavati ljubavi, bilo u sportu, ali i one druge. U današnje vrijeme suvremene tehnologije jako je bitno da djeca borave na sportskim terenima i razvijaju zdrave navike`, poručio je župan.

Flego

Valter Flego

Labinski sportaši odavno su prešli lokalne okvire, a mnogi su ime Labina pronijeli u svijet. To je potvrdio i Siniša Krajač, pomoćnik glavnog tajnika pri Hrvatskom olimpijskom odboru. `Čas i zadovoljstvo mi je biti ovdje s vama dva puta u pet mjeseci. U mjesecu svibnju otvorili ste malu dvoranu, a danas otvarate ovaj sportski centar koji će dugi niz godina služiti sportašima. U olimpijskom odboru ste prepoznati po vašim ambasadorima. Nikada nisu isticali samo Labin, već sport u cjelini. To su odlike velikih ljudi, posebice vas Labinjana`, poručio je Krajač.

Krajač

Siniša Krajač

Poklopilo se da se ove godine obilježava 40-ta godišnjica ulaska Labudica u prvu saveznu ligu te je to bila prigoda da se prisjetimo tog povijesnog događaja za ženski rukomet u Labinu. Kratki presjek uspjeha najuspješnije generacije labinskih rukometašica pripremio je dugogodišnji sportski novinar Branko Biočić te poručio `Tu generaciju Labudica krasila je nadarenost, ljubav prema rukometu, ali i želja za radom. Voljele su se međusobno, družile i razumjele jedna drugu pa su tako i na terenu djelovale kompaktno. Krenule su zajedno iz pionirskih dana, preko Hrvatske i druge lige izborile prvu saveznu ligu i to kao prvi klub iz Istre u tadašnjoj državi`. Zlatna generacija Labudica, predvođena Lorenom Beučić, i jučer se spustila na parket, a publika im je još jednom potvrdila uspjehe ogromnim pljeskom.

Biočić

Branko Biočić

Sportski centar nosi ime Franko Mileta. Ime koje je ponos Grada Labina i koje su predložili sami građani. Mileta je zadužio Grad Labin svojim sportskim dostignućima. Jedan je od najvećih labinskih rukometaša i rukometnih trenera. Franko je nažalost prerano preminuo, ali njegov lik i djelo ostaju ucrtani u rukometnu prošlost Grada Labina. Nemoguće je govoriti o labinskom rukometu, a ne spomenuti Miletu. Okušao se kao igrač i trener, stoga vjerujem da nije bilo osobe u dvorani koju nije steglo u grlu kad su slušali s kojim su poštovanjem i emocijom govorili sportski djelatnici o svom suigraču, treneru, ali prvenstveno prijatelju.

Labudice

Labudice

Čitava je svečanost bila u znaku rukometa, tako da je Centar službeno otvorio Valner Franković, nekadašnji rukometaš, koji je bio član reprezentacije kada je Hrvatska 1996. osvojila zlato na Olimpijskim igrama u Atlanti. Nakon svečanog čina otvorenja kompleksa odigrana je prijateljska utakmica između RK `Mladi Rudar` i  aktualnog prvaka Hrvatske RK PPD Zagreb.

Valner Franković

Valner Franković

Da podsjetimo, prije godinu dana započela je investicija izgradnje nove i rekonstrukcije postojeće sportske dvorane u Labinu. Sportski centar za građane Labina ima veliki značaj. Labin je svoju prvu sportsku dvoranu dobio sada već davne 1978. godine. Nakon što je 2000. godine decentralizacijom školskog obrazovanja prenijeta u vlasništvo Srednje škole Mate Blažine i osnivača Istarske županije, njezina vrata bila su otvorena za labinske sportske klubove, dvoranska natjecanja, na korištenju rekreativcima. U vlasništvo Grada Labina prenesena je pak 2014. godine. Otada pa do danas učinjen je maksimum kako bi Grad realizirao svoju dugo iskazivanu želju da imamo svoj hram sporta, po veličini i funkcionalnosti. Grad Labin ima registriranih više od 30 sportskih udruga i preko 1.800 stanovnika koji se bave sportom.

PPD Zagreb

PPK Zagreb

Sportski centar „Franko Mileta“ obuhvaća dvije sportske dvorane – glavnu i pomoćnu s pratećim sadržajima, svlačionicama, uredima za sportske klubove, sportsku ambulantu i ugostiteljsko - trgovačko - sportske  sadržaje. Kompleks prima oko 1000 gledatelja. Ima prostore za odvijanje raznih programa osoba s invaliditetom i ostalih društvenih skupina jer je izgrađen i opremljen na način da osigura nesmetanu pristupačnosti i korištenje nepokretnim i teško pokretnim osobama.

Mladi Rudar

RK Mladi Rudar

Osim za sportske događaje sportski centar će biti opremljen za održavanje sajmova, kongresa, koncerata i ostalih nesportskih događaja koji će obogatiti društveni i socijalni život građana Labina i okolice, a osigurat će i odvijanje programa sportskog turizma čime će se osigurati bolja iskorištenost turističkih kapaciteta Rapca i Labina. Stalni korisnici Sportskog centra su rukometaši (100), rukometašice (70), odbojkašice (50), košarkaši (60), malonogometaši (30), rekreativci (300), učenici Srednje škole Mate Blažine (440), te posjetitelji događaja (1000 po događaju).

DSC_0092[1]

Izgradnja Sportskog centra znači nastavak revitalizacije Podlabina. Uz nedavno kompletno energetski obnovljeni srednjoškolski centar uvelike će doprinijeti vizuri Labina. U rekonstrukciju stare i dogradnju nove dvorane uloženo je 26 milijuna kuna, te dodatnih dva milijuna u završno opremanje objekata, plus PDV.

(Ivana AHMIČEVIĆ) 09:01/26.10.2017.

Roman Carić podnio ostavku na dužnost zamjenika načelnika Općine Kršan
Vijesti

Roman Carić podnio ostavku na dužnost zamjenika načelnika Općine Kršan

`Poštovane kolege, obavještavam Vas da sam danas, 21. svibnja 2019. godine, podnio ostavku na dužnost zamjenika načelnika Općine Kršan, funkciju člana Skupštine TD 1. M

By: Vijesti | 21 May 2019 u 10:38
Općina Pićan i ove godine organizira manifestaciju posvećenu vinu i tradiciji
Vijesti

Općina Pićan i ove godine organizira manifestaciju posvećenu vinu i tradiciji

I ove se godine održava tradicionalna pićanska PetiVina, manifestacija posvećena vinima i degustaciji vina. Manifestacija će se održati 1. lipnja 2019. Degustacija vina i predstavljanje vinara za

By: Vijesti | 21 May 2019 u 09:27
Izgradnjom parkirališta uništen teniski teren
Vijesti

Izgradnjom parkirališta uništen teniski teren

Fotografije je objavio na facebook profilu Tenis klub Rabac. Iako nismo tražili očitovanje niti jedne strane, korisnika terena TK  Rabac, ni izvođača radova na potpornom zidu, tvrtku De Conte

By: Vijesti | 21 May 2019 u 07:49
`Čitanjem do zvijezda` SŠMB na državnoj razini sa 75% riješenosti
Vijesti

`Čitanjem do zvijezda` SŠMB na državnoj razini sa 75% riješenosti

Kao i prethodnih godina, učenici Srednje škole Mate Blažine Labin bili su dio kreativnog i edukativnog kviza „Čitanjem do zvijezda“ čiji je glavni cilj potaknuti ljubav prema č

By: Vijesti | 21 May 2019 u 07:13
Zbog prespajanja cjevovoda bez vode dio naselja Presika
Vijesti

Zbog prespajanja cjevovoda bez vode dio naselja Presika

Obavještava se stanovništvo da će zbog prespajanja cjevovoda biti bez vode dio naselja : Presika  DANA  21.05.2019.  od 09:00 do 14:00  SATI    NAKON RAD

By: Vijesti | 21 May 2019 u 07:08
Predstavljena knjiga Slobodana Novkovića `Carpathia – Brod-heroj u sjeni Titanica`
Vijesti

Predstavljena knjiga Slobodana Novkovića `Carpathia – Brod-heroj u sjeni Titanica`

U organizaciji Gradske knjižnice Labin i Naklada Uliks d.o.o. u petak, 17. svibnja 2019. u polivalentnoj dvorani Knjižnice predstavljena je knjiga Slobodana Novkovića, „Carpathia – brod

By: Vijesti | 20 May 2019 u 20:30
Milevoj pozvao građane da izađu na izbore i glasaju za Listu broj 12
Vijesti

Milevoj pozvao građane da izađu na izbore i glasaju za Listu broj 12

26. svibnja 2019. godine održat će se izbori za Europski parlament. Imamo priliku kreirati svoju budućnost, te birati otvorenu, liberalnu i tolerantnu Europu. Na prošlim je izborima za Euro

By: Vijesti | 20 May 2019 u 17:05
Koncertom Damira Kedže obilježen Dan hrvatskih zdravih gradova
Vijesti

Koncertom Damira Kedže obilježen Dan hrvatskih zdravih gradova

Na rabačkoj rivi u nedjelju, 19. svibnja obilježen je Dan hrvatskih zdravih gradova pa tako i Labin Zdravog grada. Manifestaciju su otvorile labinske mažoretkinje te nastup glazbeno scenskog studij

By: Vijesti | 20 May 2019 u 15:18
Idućeg tjedna upisi u labinske dječje vrtiće, mogući e-upisi
Vijesti

Idućeg tjedna upisi u labinske dječje vrtiće, mogući e-upisi

Od ponedjeljka 27. do petka 31. svibnja trajat će upisi u labinske dječje vrtiće „Pjerina Verbanac“ i „Gloria“. Dječji vrtić „Pjerina Verbanac“ Labin upisuje

By: Vijesti | 21 May 2019 u 09:29
Ukupno vijesti 11309

O nama

5portal.hr nezavisni je portal, novi koncept dnevnog portala koji objedinjuje karakteristike popratnih medija, video i audio zapisa te digitalne fotografije. Čitatelje privlačimo i zadržavamo ponajprije sadržajem, od dnevnih vijesti s Labinštine, ali i čitave regije.

Redovno objavljujemo vijesti iz kulture, sporta, rubrike zdravlje, pa sve do korisnih savjeta različitih tematika. Sastavni dio portala jesu i kolumne, te trenutno redovno objavljujemo četiri kolumne. Do sada je objavljen i veliki broj intervjua, a ta praksa će se nastaviti i u budućnosti.       

Dobru suradnju ostvarili smo s raznim udrugama i sportskim društvima te redovito pratimo njihove aktivnosti.

Facebook

Kontakt info

Sjedište: Slobode 63, 52 221 Rabac
Ured: Rudarska 1, 52 220 Labin
OIB: 90625517782

+385 52 854 033
+385 98 849 987
+385 91 130 31 80

autor@5portal.hr