21May

Umjesto mržnje birajte ljubav, umjesto bolesti - zdravlje

O svom životu, odlučujemo svaki dan, u bezbroj malih odluka sadržane su i one krucijalne, da oblikuju život. I sami smo zaslužni, za svaku odluku, jer ju živimo, najmanje pet, a češće deset i više godina.

Vaša je odluka za što ćete izgarati i što stvarati. Primjerice za obitelj, zdrave i čestite članove ili invalide, nesposobne da se brinu sami o sebi. Kao partneri i roditelji vaš je utjecaj nemjerljivo veliki. Ne u riječima, nego u vama.

Vi odlučujete biti namrgođeni ili veseli, zdravi ili bolesni. Jedno i drugo samo su očekivanja, koja podržavate mislima, a koja se obistinjuju. Nosi li vas ideja, kako ćete i vi jednoga dana biti. Što?

Pogledajte sebe i počnite zapažati, koliko često mislite na bolesti i bolesne ljude. Kad tome dodate da su na TeV-u rekli, sezona je proljetnih prehlada i viroza, a šire se na mjestima gdje se okuplja velika masa ljudi,  pa prognozirate da ćete i vi do vikenda,  pokupiti taj virus. Onda i hoćete, jer vi ste uvijek u pravu. I da ćete imati, temperaturu i groznicu, i štošta još.

Nastavite li na taj način okupirati svoje misli  i sami postajete dio nemoćnih i poraženih. Vi odlučujete! Dobrim dijelom zahvaljujući i zdravstvenom osoblju koje će vam pesimistično reći ono najgore, da vi odlučite. Brojna iskustva potvrdila su ipak, da je moguć oporavak od teških i neizlječivih bolesti, bez obzira na dijagnoze i prognoze, nakon što je čovjek svjesno, promijenio načina razmišljanja, i uklonio naviku privlačenja „crnih“ misli, kao svakodnevnu praksu.

A što je navika?, jesu li to obrasci privlačenja? Svega onoga što prevrćete po svojoj glavi. Razmišljanja s kojima je vaša svijest okupirana, kakva su ona, to je  glavni je razlog vaših tegoba ili, vaših uspjeha. Promijeniti ga možete jedino vi. Sami. Kad? Odmah!

Privlačite li „crne“ misli, u životu vidite „mrak“, spuštate se nisko na emocionalnoj ljestvici, zaokuplja vas očaj, nemoć, depresija, strah, jer funkcionirate na niskoj energiji, usredotočeni na loše kod drugih i vas. Kad vas takve emocije, praćene riječima koje vi izgovarate, iz dana u dan okupiraju, vi postajete slijedeći.  Koji  učestalo prenosi i sluša, i svoje tijelo prilagođava niskim energijama, gdje je sve i loše i problematično, pa su i ljudi, bezvoljni, srditi, bolesni, ljutiti na nekoga i svakoga, svađaju se i mrze. U takvom (ne)raspoloženju i vaše tijelo slabi, pobolijeva, jer i vi očekujete ono loše i bolesno. U tom mraku života, kojega sami stvarate, oblikujete dane i trasirate put u neku drugu teškoću, stalnim inzistiranjem na lošem.

Sve to može se promijeniti, ako želite odlučiti, da ćete misliti ljepše,  privlačiti zdravlje, ljepotu ljudskih odnosa, mir, ljubav, blagostanje, radost života, odgovornost je na vama. Ono što u konačnici želite, tome se radujte, već sada.

Podignete li način razmišljanja na višu razinu, na kojoj je i dobro i svjetlo, poboljšavate svoje raspoloženje i svoje zdravlje, kao i svoje izglede za ono nešto, do čega vam je stalo. Što želite učiniti i što postati.

Za početak, krenite zapažati što je sadržaj vaših misli.  O čemu mislite.? Samo vi imate uvid  i odlučujuću riječ u vašem životu. Zato, ako već niste,  počnite od sada isijavati energiju koja će vaše neraspoloženje preobratiti iz pesimizma u zadovoljstvo, vašu nadu u entuzijazam, a bolest ako vas je stigla, pretvoriti u zdravlje.

Sloboda jedne srijede
Katarina šoštarić Perković

Sloboda jedne srijede

I sunce je bilo na strani slobode, a toga dana bila je samo srijeda. Dan u sredini tjedna, ali dan slobode. Kad se nije radilo, već slavilo davne zasluge, stečene radom. Bio je međunarodni praznik

By: Katarina šoštarić Perković | 07 May 2019 u 07:16
Pogled na život
Katarina šoštarić Perković

Pogled na život

U turističkoj zemlji, kakva je Hrvatska,  a Istra k tome još prednjači, kao najosvještenija regija,  svake se godine upoznaju narodi i običaji, koje turisti donose sa sobom.

By: Katarina šoštarić Perković | 30 Apr 2019 u 07:03
I zemlja se čuva kako bi potrajala
Katarina šoštarić Perković

I zemlja se čuva kako bi potrajala

Novi kružni na ulazu u Rabac, uvelike je olakšao prometovanje u svim smjerovima. Na ovoj dionici od Labina predstoji još dosta posla, naime  zbog prekobrojnih vozila, a poglavito t

By: Katarina šoštarić Perković | 23 Apr 2019 u 07:24
Sve je to moguće staviti na pladanj
Katarina šoštarić Perković

Sve je to moguće staviti na pladanj

Izgovor da nisam  otišla, a tako sam željela, ali taj netko nije bio zainteresiran ni raspoložen da mi pravi društvo, pa sam i ja ostala. Od muke kao prikovana u stanu kojega sam

By: Katarina šoštarić Perković | 09 Apr 2019 u 07:06
Od jadikovki ništa, prigrlimo svoj život
Katarina šoštarić Perković

Od jadikovki ništa, prigrlimo svoj život

Ozračje pesimizma ipak prožima naše društvo , kao da svi imamo neka loša iskustva koja su se duboko urezala u pamćenje i potisnula toliko drugoga što je i dobro i lijepo

By: Katarina šoštarić Perković | 02 Apr 2019 u 06:57
Črčkarije
Katarina šoštarić Perković

Črčkarije

Svima nam se događa da negdje krenemo, a onda se učini kao da zapravo ne znamo svoje pravo odredište. Kao da smo na moru bez kompasa ili danas na nepoznatom putu bez GPS-a. I neizostavno se n

By: Katarina šoštarić Perković | 26 Mar 2019 u 07:01
Život nikada nije gotov
Katarina šoštarić Perković

Život nikada nije gotov

Mnogi su se složili u potrošačkom društvu, koje omogućuje sve kupiti na dohvat ruke,  da bi bilo dobro kupiti i ključ za sreću. Što košta, da košta, za cij

By: Katarina šoštarić Perković | 19 Mar 2019 u 06:52
Uvijek se može i bolje
Katarina šoštarić Perković

Uvijek se može i bolje

Uvijek se može mnogo toga željeti, i svi želimo, samo je razlika što? Kad je ta želja „dobro“, da bude dobro, da se i drugi oko nas osjećaju dobro. Opušteno, mirnije, sl

By: Katarina šoštarić Perković | 05 Mar 2019 u 07:22
Država na ulici
Katarina šoštarić Perković

Država na ulici

Kad se masa građana okupi na ulicama od Pariza do Bukurešta, malo tko u RH ostaje ravnodušan, čak se i frustracije nekoliko puta povećaju. Kako oni tamo mogu, a mi ne? Izaći na ulice

By: Katarina šoštarić Perković | 26 Feb 2019 u 07:59
Ukupno vijesti 281

O nama

5portal.hr nezavisni je portal, novi koncept dnevnog portala koji objedinjuje karakteristike popratnih medija, video i audio zapisa te digitalne fotografije. Čitatelje privlačimo i zadržavamo ponajprije sadržajem, od dnevnih vijesti s Labinštine, ali i čitave regije.

Redovno objavljujemo vijesti iz kulture, sporta, rubrike zdravlje, pa sve do korisnih savjeta različitih tematika. Sastavni dio portala jesu i kolumne, te trenutno redovno objavljujemo četiri kolumne. Do sada je objavljen i veliki broj intervjua, a ta praksa će se nastaviti i u budućnosti.       

Dobru suradnju ostvarili smo s raznim udrugama i sportskim društvima te redovito pratimo njihove aktivnosti.

Facebook

Kontakt info

Sjedište: Slobode 63, 52 221 Rabac
Ured: Rudarska 1, 52 220 Labin
OIB: 90625517782

+385 52 854 033
+385 98 849 987
+385 91 130 31 80

autor@5portal.hr