19Jul

Umjesto mržnje birajte ljubav, umjesto bolesti - zdravlje

O svom životu, odlučujemo svaki dan, u bezbroj malih odluka sadržane su i one krucijalne, da oblikuju život. I sami smo zaslužni, za svaku odluku, jer ju živimo, najmanje pet, a češće deset i više godina.

Vaša je odluka za što ćete izgarati i što stvarati. Primjerice za obitelj, zdrave i čestite članove ili invalide, nesposobne da se brinu sami o sebi. Kao partneri i roditelji vaš je utjecaj nemjerljivo veliki. Ne u riječima, nego u vama.

Vi odlučujete biti namrgođeni ili veseli, zdravi ili bolesni. Jedno i drugo samo su očekivanja, koja podržavate mislima, a koja se obistinjuju. Nosi li vas ideja, kako ćete i vi jednoga dana biti. Što?

Pogledajte sebe i počnite zapažati, koliko često mislite na bolesti i bolesne ljude. Kad tome dodate da su na TeV-u rekli, sezona je proljetnih prehlada i viroza, a šire se na mjestima gdje se okuplja velika masa ljudi,  pa prognozirate da ćete i vi do vikenda,  pokupiti taj virus. Onda i hoćete, jer vi ste uvijek u pravu. I da ćete imati, temperaturu i groznicu, i štošta još.

Nastavite li na taj način okupirati svoje misli  i sami postajete dio nemoćnih i poraženih. Vi odlučujete! Dobrim dijelom zahvaljujući i zdravstvenom osoblju koje će vam pesimistično reći ono najgore, da vi odlučite. Brojna iskustva potvrdila su ipak, da je moguć oporavak od teških i neizlječivih bolesti, bez obzira na dijagnoze i prognoze, nakon što je čovjek svjesno, promijenio načina razmišljanja, i uklonio naviku privlačenja „crnih“ misli, kao svakodnevnu praksu.

A što je navika?, jesu li to obrasci privlačenja? Svega onoga što prevrćete po svojoj glavi. Razmišljanja s kojima je vaša svijest okupirana, kakva su ona, to je  glavni je razlog vaših tegoba ili, vaših uspjeha. Promijeniti ga možete jedino vi. Sami. Kad? Odmah!

Privlačite li „crne“ misli, u životu vidite „mrak“, spuštate se nisko na emocionalnoj ljestvici, zaokuplja vas očaj, nemoć, depresija, strah, jer funkcionirate na niskoj energiji, usredotočeni na loše kod drugih i vas. Kad vas takve emocije, praćene riječima koje vi izgovarate, iz dana u dan okupiraju, vi postajete slijedeći.  Koji  učestalo prenosi i sluša, i svoje tijelo prilagođava niskim energijama, gdje je sve i loše i problematično, pa su i ljudi, bezvoljni, srditi, bolesni, ljutiti na nekoga i svakoga, svađaju se i mrze. U takvom (ne)raspoloženju i vaše tijelo slabi, pobolijeva, jer i vi očekujete ono loše i bolesno. U tom mraku života, kojega sami stvarate, oblikujete dane i trasirate put u neku drugu teškoću, stalnim inzistiranjem na lošem.

Sve to može se promijeniti, ako želite odlučiti, da ćete misliti ljepše,  privlačiti zdravlje, ljepotu ljudskih odnosa, mir, ljubav, blagostanje, radost života, odgovornost je na vama. Ono što u konačnici želite, tome se radujte, već sada.

Podignete li način razmišljanja na višu razinu, na kojoj je i dobro i svjetlo, poboljšavate svoje raspoloženje i svoje zdravlje, kao i svoje izglede za ono nešto, do čega vam je stalo. Što želite učiniti i što postati.

Za početak, krenite zapažati što je sadržaj vaših misli.  O čemu mislite.? Samo vi imate uvid  i odlučujuću riječ u vašem životu. Zato, ako već niste,  počnite od sada isijavati energiju koja će vaše neraspoloženje preobratiti iz pesimizma u zadovoljstvo, vašu nadu u entuzijazam, a bolest ako vas je stigla, pretvoriti u zdravlje.

Udahnite duboko
Katarina šoštarić Perković

Udahnite duboko

Život koji je postao sve više turbulentan, ne volim strane riječi, ali puno se stranoga k nama uvuklo, pa kao klin-klinom, i strano stranim se određuje. Udahnite duboko i obratite pažnju na

By: Katarina šoštarić Perković | 16 Jul 2019 u 07:29
Ne uzimajmo stvari zdravo za gotovo
Katarina šoštarić Perković

Ne uzimajmo stvari zdravo za gotovo

Pred lokalnom zajednicom veliki su izazovi, kvaliteta  političkog smjera najbolje se ocjenjuje po uređenosti života koji obuhvaća sve segmente društva. Što podrazumijeva da i za

By: Katarina šoštarić Perković | 02 Jul 2019 u 07:23
Nove privilegije
Katarina šoštarić Perković

Nove privilegije

U situaciji kad se poslovi i radnici traže unutar zemalja članica EU, lako se može dogoditi čak i vama, da baš onu vrstu radnika koju trebate za svoje poslovanje, ne nađete u neposrednoj b

By: Katarina šoštarić Perković | 18 Jun 2019 u 07:30
Pa nemam ja nikakav cilj, a zašto bih ga morao imati?
Katarina šoštarić Perković

Pa nemam ja nikakav cilj, a zašto bih ga morao imati?

Dobre poduzetničke klime nema bez razvijene komunalne infrastrukture, a da bi lokalna zajednica bila privlačna poduzetnicima, najprije mora osigurati dobre uvjete za poduzetnički entuzijazam. Cijen

By: Katarina šoštarić Perković | 11 Jun 2019 u 07:12
Velika prekretnica
Katarina šoštarić Perković

Velika prekretnica

Je li se jučer dogodila prekretnica u Općini Raša, koja ima svoju priču, kao da je veliki Grad. Bogat i slavan. A dobro znamo da nije ni Grad, a do slave tek treba dosegnuti. S pričom ipak

By: Katarina šoštarić Perković | 04 Jun 2019 u 07:23
Novinar prvi, novinar drugi
Katarina šoštarić Perković

Novinar prvi, novinar drugi

Zajedno smo jači, samo ako smo iskreni u djelatnostima i s ljudima, gdje je osnovno mjerilo vrijednosti riječ. Izrečena ili napisana.  Ne prakticiramo u našim sastajanjima utorkom, navo

By: Katarina šoštarić Perković | 28 May 2019 u 07:36
Sloboda jedne srijede
Katarina šoštarić Perković

Sloboda jedne srijede

I sunce je bilo na strani slobode, a toga dana bila je samo srijeda. Dan u sredini tjedna, ali dan slobode. Kad se nije radilo, već slavilo davne zasluge, stečene radom. Bio je međunarodni praznik

By: Katarina šoštarić Perković | 07 May 2019 u 07:16
Pogled na život
Katarina šoštarić Perković

Pogled na život

U turističkoj zemlji, kakva je Hrvatska,  a Istra k tome još prednjači, kao najosvještenija regija,  svake se godine upoznaju narodi i običaji, koje turisti donose sa sobom.

By: Katarina šoštarić Perković | 30 Apr 2019 u 07:03
I zemlja se čuva kako bi potrajala
Katarina šoštarić Perković

I zemlja se čuva kako bi potrajala

Novi kružni na ulazu u Rabac, uvelike je olakšao prometovanje u svim smjerovima. Na ovoj dionici od Labina predstoji još dosta posla, naime  zbog prekobrojnih vozila, a poglavito t

By: Katarina šoštarić Perković | 23 Apr 2019 u 07:24
Ukupno vijesti 287

O nama

5portal.hr nezavisni je portal, novi koncept dnevnog portala koji objedinjuje karakteristike popratnih medija, video i audio zapisa te digitalne fotografije. Čitatelje privlačimo i zadržavamo ponajprije sadržajem, od dnevnih vijesti s Labinštine, ali i čitave regije.

Redovno objavljujemo vijesti iz kulture, sporta, rubrike zdravlje, pa sve do korisnih savjeta različitih tematika. Sastavni dio portala jesu i kolumne, te trenutno redovno objavljujemo četiri kolumne. Do sada je objavljen i veliki broj intervjua, a ta praksa će se nastaviti i u budućnosti.       

Dobru suradnju ostvarili smo s raznim udrugama i sportskim društvima te redovito pratimo njihove aktivnosti.

Facebook

Kontakt info

Sjedište: Slobode 63, 52 221 Rabac
Ured: Rudarska 1, 52 220 Labin
OIB: 90625517782

+385 52 854 033
+385 98 849 987
+385 91 130 31 80

autor@5portal.hr