Partneri

ROCKWOOL ADRIATIC je poslovna jedinica koja se bavi prodajom i distribucijom izolacije od kamene vune na području južnog europskog ogranka ROCKWOOL Grupe.

Prodajnom mrežom pokriva tržište Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Srbije i Crne Gore. ROCKWOOL ADRIATIC ima tvornicu Istri, u Potpićnu.

Glavno područje poslovanja poduzeća ROCKWOOL ADRIATIC  je protupožarna, zvučna i toplinska izolacija za zgrade i industriju, koja se može podijeliti na nekoliko segmenata:

- ravni krovovi

- kosi krovovi i potkrovlja

- podovi i pregradni zidovi

- kontaktne i ventilirane fasade

- industrijske i tehničke izolacije

- zaštita konstrukcije od požara

Prednosti za okoliš
ROCKWOOL proizvodi za izolaciju su jedni od rijetkih koji mogu uštedjeti 100 puta više energije nego što je korišteno za njihovu proizvodnju.
Time se čuvaju oskudni izvori energije i smanjuje zagađenje zraka i emisije CO2 minimizirajući sagorijevanje fosilnih goriva.

Štiti ljude i imovinu
Jedno od najvažnijih svojstava ROCKWOOL kamene vune je njena mogućnost da izdrži temperature više od 1000 °C. Pravilnom pri­mjenom, ROCKWOOL kamena vuna predstavlja zaštitu u slučaju požara koja pruža one dodatne važne minute u spašavanju ljudi.

Energetska učinkovitost
Grija­nje i hlađenje su ključni energetski potrošači. Većina ove ener­gije se uzaludno troši zbog neadekvatne izolacije.
Koristeći doka­zano učinkovite tehnike za uštedu energije, u zgradama potrošnju energije za grijanje možemo smanjiti i do 90%.