Ovog tjedna, u prostorijama Edukacijskog gastronomskog centra Istre, održane su radionice u sklopu projekta “Domaće od malih nogu”. Riječ je o zajedničkom projektu lokalnih akcijskih grupa s područja Istarske županije s glavnim ciljem stvaranja preduvjeta za povećanje potrošnje i uvođenje novih lokalnih proizvoda u odgojno-obrazovne ustanove na području Istarske županije.
Na radionicama su sudjelovale kuharice Dječjeg vrtića `Pjerina Verbanac` koje su imale prilike učiti od jednih od najboljih hrvatskih kuhara Davida Skoka te Roberta Perića. Cilj edukacije je podizanje svijesti o vrijednostima i važnostima konzumacije lokalnih proizvoda, kao i promicanje zdravog načina prehrane.
Glavna kuharica labinskog vrtića, Jadranka Klobas, nije krila svoje zadovoljstvo: „Edukacijom smo iznimno zadovoljne, kao i susretom s vrsnim kuharima Davidom Skokom i Robertom Perićem. Pokazali su nam kako na zanimljive načine pripremiti hranu i istovremeno sačuvati njezina vrijedna nutritivna svojstva. Posebno nam je bilo drago susresti se s kuharicama iz ostalih vrtića i razmijeniti međusobna iskustva.“ (pp)22.02.2020./11:11:50