U cijeloj Istri od sutra, nedjelje 15. ožujka ugostiteljski objekti svih kategorija moraju prestati raditi do 14. travnja. Iz toga se izuzimaju dostave hrane i rad pučke kuhinje, uz maksimalne mjere predostrožnosti, doznaje Glas Istre.
Trgovački centri mogu raditi maksimalno do 18 sati, uz sljedeće uvjete koje moraju ispuniti: ograničiti broj ljudi koji su istovremeno prisutni u centru na način da se na ulazu regulira broj osoba koje istovremeno ulaze u centar, ispred kasa na pod staviti oznake razmaka od najmanje jedan metar i omogućiti da radi što veći broja kasa radi veće protočnosti.
Malene trgovine prehrambenim proizvodima također smiju raditi do 18 sati, uz sljedeće mjere: ograničiti broj ljudi koji su istovremeno prisutni na način da se na ulazu regulira broj osoba koje istovremeno ulaze, u prodajnom prostoru održavati međusobni razmak od najmanje jednog metra i omogućiti što brži protok kupaca i izlazak iz objekta. (Glas Istre)