U drugoj sezoni Valamarovog projekta „Valamar brine za marende fine“, kreativni recepti osnovnoškolaca osigurali ukusne domaće marende za više od 5.200 učenika diljem Istre, Rijeke i okolice te otoka Krka
Druga sezona Valamarovog projekta „Valamar brine za marende fine“ započela je tjednom domaćih marendi u Osnovnoj školi Ivo Lola Ribar. Labinska je škola jedna od čak 25 s područja Istre, Rijeke i okolice te otoka Krka koliko ih je Valamar ove godine nagradio „Tjednom domaćih marendi“. Na natječaju, u kojem se od osnovnoškolaca tražilo da osmisle kreativne recepte za hladnu ili toplu marendu, učenici OŠ Ivo Lola Ribar prijavili su simpatičan i domišljat video uradak s receptom za palačinke s maslacem i medom, pri čemu su glavne sastojke za jelo nabavili od lokalnih proizvođača. Zasluženo, 503 učenika labinske škole uživalo je tako prošloga tjedna u svojoj nagradi – ukusnim i zdravim Valfresco obrocima.
“Cijeli projekt nadmašio je sva naša očekivanja. Počevši od kreativnog zadatka koji je naše učenike potaknuo na razmišljanje o zdravoj prehrani i korištenju lokalnih namirnica, preko profesionalne komunikacije u pripremi Tjedna domaćih marendi, do kvalitetnih obroka i iznimnog zadovoljstva naših učenika. Zahvaljujemo Valamaru na svemu navedenom“,
izjavio je Miro Alilović, ravnatelj OŠ Ivo Lola Ribar, Labin.
Drugom sezonom natječaja „Valamar brine za marende fine“ Valamar će u školskoj godini 2024./2025. kroz nagradu „Tjedan domaćih marendi“ osigurati tjedan dana kuhanih, nutritivno uravnoteženih Valfresco obroka za više od 5.200 učenika.
Ravnatelj OŠ Ivo Lola Ribar, Labin Miro Alilović, učiteljica Tamara Poldrugovac Franković, voditeljica Valfresca Ivana Fonović, voditelj Centralne kuhinje Valamara Branko Knežević
Marende za učenike svih nagrađenih škola pripremaju se u Valamarovoj centralnoj kuhinji u Vinežu, koja ujedno opskrbljuje Valamarove hotele, ali i Valfresco Direkt, online trgovinu s dostavom. Valfresco Direkt nudi širok izbor gotovih i polugotovih jela te drugih proizvoda i namirnica, od kojih su mnogi iz lokalne proizvodnje, uz dostavu na području Istre, Rijeke i okolice te otoka Krka. Centralna kuhinja, smještena u Vinežu, prostire se na 3.400 m² i opremljena je najsuvremenijom tehnologijom, omogućujući pripremu do 25.000 nutritivno bogatih obroka dnevno, uz pridržavanje strogih standarda sigurnosti hrane. Suradnjom s oko 100 lokalnih OPG-ova i proizvođača, Valamar osigurava visokokvalitetne domaće namirnice za pripremu svojih jela, čime je udio domaćih proizvoda u segmentu hrane i pića dosegnuo čak 78 posto.(5p)22.11.2024./12:50:42