Netko me na FaceBooku pozvao u grupu `Fini recepti`, pa rekoh, što da ne prihvatim. Uvijek je lijepo vidjeti nove ideje.
No, prevarila sam se.
U zadnjih dva tjedna jedino sam dobila grižnju savjest.
Žene mahnito objavljuju slike suhih kolača koje su ispekle.
Svaka im čast. Ima tu onih jednostavnih pa do pravih umjetničkih djela.
Dvije stvari me tu muče. Zašto ste pobogu pekle kolače četrnaest dana prije Božića. Znam da ti suhi kolači mogu stajati, ali mogu se napraviti i u tjednu kada slavimo Božić.
A jedna objava me jednako oduševila i šokirala, a to je da su majka i kći ispekle 35 (tridesetpet), slovom i brojem, vrsta suhih kolača.
Fasciniralo me vrijeme, znanje i trud koji su te žene uložile dok su sve ispekle, a s druge strane pitam se čemu 35 vrsta suhih kolača?
Nakon Božićnog ručka jedva pojedeš dva-tri kolačića (ako je ručak bio pravi), a 35 vrsta ne možeš degustirati ni da si postio dan prije.
Pogađate, ja ću tek danas uključiti pećnicu i poigrati se kalupima. (Gizzmo)23.12.2020./06:52:57